Voor artsen en therapeuten

Speciaal voor artsen en therapeuten hebben we nog wat aanvullende informatie over de thuisbehandeling.

Deze hypnose thuisbehandeling is alleen aan te raden als u de diagnose functionele buikpijn of prikkelbare darm syndroom bij uw patiënt heeft gesteld. De aanwezigheid van gevoelens van angst of depressie is geen exclusie criterium. Sterker nog, we weten uit onderzoeken dat deze gevoelens sterk kunnen verbeteren door hypnose. Mochten er echter andere problemen spelen waarbij begeleiding door bijvoorbeeld een kinderpsycholoog nuttig kan zijn, is het aan te bevelen om uw patiënt de hypnotherapie bij één van de geschoolde therapeuten te laten volgen. Zie hiervoor onze verwijslijst op www.hypnosevoorkinderen.nl

Wij raden aan om 4 tot 6 weken na de start van de thuisbehandeling contact te hebben met uw patiënt om te horen hoe het gaat en om te motiveren om door te gaan. Onze onderzoeken hebben laten zien dat bij sommige kinderen al snel effect te merken is, maar bij anderen kan het wel even op zich laten wachten. Het is dan belangrijk om de kinderen te motiveren om echt 3 maanden door te gaan met de oefeningen.

Ook als er na 3 maanden oefenen nog klachten van buikpijn zijn, kan het zinvol zijn om nog door te gaan met de oefeningen. Eventueel kan ook worden overwogen om een keer een afspraak te maken bij een therapeut. Bedenk ook dat dit wellicht niet de juiste behandeling is voor uw patiënt. 70% vertoont een adequate verbetering met thuisbehandeling en 30% zal dus iets anders nodig hebben zoals cognitieve gedragstherapie of medicatie.

Mocht u de thuisbehandeling willen aanraden aan uw patiënten dan kunt hier een flyer downloaden en deze digitaal doorsturen of printen.

Indien u nog vragen heeft over deze behandeling kunt u contact met ons opnemen via info@hypnosebijbuikpijn.nl