De stichting hypnose voor kinderen

Het onderzoek naar hypnose bij buikpijn en de thuisbehandeling en deze website worden beheerd door de stichting hypnose voor kinderen. Alle opbrengsten die gegeneerd worden met de hypnose-thuisbehandeling gaan ook voor de volle 100% naar de stichting.

De Stichting Hypnose voor kinderen heeft ten doel:

  • Het initiĆ«ren en (laten) verrichten van onderzoek m.b.t. hypnose voor kinderen
  • Het ontwikkelen en verspreiden van hypnose oefeningen voor kinderen
  • Het bevorderen van onderwijs op het gebied van hypnose voor kinderen
  • Het bevorderen van kennis in het algemeen op het gebied van hypnose voor kinderen

Het bestuur van de stichting Hypnose voor kinderen bestaat uit de volgende leden:

 

Prof. M. A. Benninga, hoogleraar kindergastro-enterologie, Academisch Medisch Centrum Amsterdam.

Prof. Benninga startte in 2003 met de eerste studie in de wereld naar de effecten van hypnose bij kinderen met chronische buikpijn. De resultaten waren dusdanig overtuigend dat hij, samen met mw. Frankenhuis en mw. Vlieger, nu diverse wetenschappelijke studies heeft opgezet naar de waarde van hypnose bij maag-darm klachten.

Prof. Dr Eric Vermetten, psychiater en hoogleraar psychotraumatologie aan de Universiteit van Leiden/LUMC en Arq Psychotrauma Expert Groep in Diemen en New York UMC.

Prof. Dr. Eric Vermetten heeft jarenlange ervaring in het werken hypnose in de gezondheidszorg. Hij is voorzitter geweest van de Nederlandse vereniging voor hypnose en van de International Society for Hypnosis.

Mw. C. Frankenhuis, hypnotherapeut/coach /(psychosociaal) verpleegkundige, Amsterdam.

Mw. Frankenhuis is in de Verenigde Staten in aanraking gekomen met medische hypnose en heeft een eigen praktijk in Amsterdam. Ze is betrokken bij diverse wetenschappelijke onderzoeken en samen met mw. Vlieger geeft ze les op het gebied van kinderhypnose.

Dr. A. M. Vlieger, kinderarts, St. Antoniusziekenhuis Nieuwegein.

Dr. Vlieger is in de Verenigde Staten opgeleid op het gebied van kinderhypnose. In 2009 is ze gepromoveerd op het onderzoek naar hypnose bij kinderen met chronische buikpijn en sindsdien leidt ze samen met prof. Benninga enkele nieuwe onderzoeken naar hypnose.

Deze website is mede mogelijk gemaakt door steun van de Maag Lever Darm Stichting.

https://www.mlds.nl