Hypnose helemaal zo gek nog niet

De meeste mensen, vooral ouders, denken bij hypnose aan een gekke enge man die de controle over je gedachten overneemt. Niets is minder waar. Medische hypnose is een techniek die kinderen leert juist meer controle uit te oefenen over klachten als bijv. pijn en angst door middel van hun eigen gedachten en fantasie. Zo kunnen kinderen met een medische aandoening zelfhypnose gebruiken om hun gezondheid te beïnvloeden. Het mooie hieraan is: iedereen kan het! Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het gaat. Kinderen blijken erg goed te reageren op hypnose, in het algemeen beter dan volwassenen.

In de onderstaande video legt Arine uit wat hypnose nou precies is.

Waarom hypnose bij buikpijn?

In het onderstaande filmpje vertelt Arine hoe we er achter zijn gekomen dat hypnose bij buikpijn werkt.

Hoe gaat het in z’n werk?

Hypnose kan je op 2 manieren doen: samen met en onder begeleiding van een therapeut of alleen met een behandeling (oefeningen) die je zelf thuis kan doen.

 

Medische hypnose bij een therapeut

Als jij bij de hypnotherapeut komt voor een medisch probleem, zal deze een aantal oefeningen doen, waar je heel ontspannen van wordt. Die ontspanning kan het beste worden vergeleken met dagdromen. De therapeut zal dan samen met jou allerlei verbeeldingsoefeningen doen, zoals een verbeelding van de buik wanneer er buikpijn is en een buik waar geen buikpijn meer is. Ook worden er diverse ademhalingsoefeningen aangeleerd en ontspanningsoefeningen. Je hebt en houdt zelf de volledige controle.

Om het effect van de behandeling optimaal te laten zijn, word je aangespoord de oefeningen ook dagelijks thuis te doen. Onze ervaring is dat de kinderen dat in het algemeen met veel plezier doen, omdat ze het meestal leuke oefeningen vinden. Een gemiddelde behandelduur bestaat uit 3 tot 5 consulten. Onderaan deze pagina vind je een link naar een website met een lijst van hypnotherapeuten in Nederland die ervaring hebben in het werken met kinderen.

 

Thuisbehandeling met hypnose oefeningen

Onderzoek in Nederland en Amerika heeft aangetoond dat, indien je last hebt van chronische buikpijn, het ook mogelijk is om alleen thuis naar hypnose oefeningen te luisteren zonder dat er een hypnotherapeut bezocht hoeft te worden. Bij deze behandeling krijg je een audiobestand met hypnose oefeningen gericht tegen chronische buikpijn tot je beschikking.

Ook hier gaat het om ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en verbeeldingsoefeningen. In dit geval staat alle uitleg in een boekje dat bij de audiobestanden hoort.

De gehele behandeling kan dus thuis plaats vinden; je hoeft geen therapeut te bezoeken. Ook hier wordt aangeraden dagelijks te oefenen.

Klik hier voor meer informatie over het bestellen van deze hypnose oefeningen voor kinderen met chronische buikpijn.

 

Nog een paar dingen waar je aan moet denken voordat je begint en voordat je een keuze maakt!

  1. Wil je de oefeningen met een therapeut samen doen? Op de site hypnosevoorkinderen.nl vind je hypnotherapeuten die wij goed vinden.
  2. De therapie wordt (deels) vergoed door zorgverzekeraars die hypnotherapie vergoeden.Voor meer informatie over zorgverzekeraars die hypnotherapie vergoeden: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/hypnotherapie
  3. Let op: Iedereen moet wel eerst contact hebben gehad met een arts voordat je met de zelfhypnose oefeningen mag beginnen.

Meer weten over hypnose?

Neem dan een kijkje op:

http://hypnosevoorkinderen.nl

http://medischehypnose.nl